Gemini Man, die nieuwe film met Will Smith in de hoofdrol, heeft het vrijdagavond tijdens de opening slechter gedaan dan voorspeld. De film bracht 'slechts' 7,5 miljoen dollar binnen, terwijl de makers op 30 miljoen hoopten.

Volgens The Hollywood Reporter gebruikte regisseur Ang Lee technologie ter waarde van 140 miljoen dollar (omgerekend 126,8 miljoen euro) om de film te realiseren. Er moet dus nog een hoop gebeuren, willen de producenten het geïnvesteerde geld terugzien.

Niet alleen de makers hadden een hogere opbrengst tijdens de openingsavond in de Verenigde Staten voor ogen, ook experts hadden ingeschat dat de film ongeveer 20 miljoen dollar (18 miljoen euro) zou binnenharken. Alle ogen zijn nu gericht op de buitenlandse bioscopen, die de film nog moeten gaan vertonen. Maar de makers zullen er niet gerust op zijn, omdat recensenten de film al overwegend hebben neergesabeld.

Triomftocht Joker gaat door

In Gemini Man staat het personage Henry Brogan (gespeeld door Smith) centraal, dat moorden in opdracht uitvoert. Totdat Brogan zelf opgejaagd wordt door een schutter die een kloon is van zijn jongere zelf.

Ondertussen gaat Joker in Amerika gewoon verder met zijn triomftocht, nadat de film op vrijdagavond 17 miljoen dollar door kaartverkoop genereerde. Daarmee stijgt het totaalbedrag dat Joker sinds het openingsweekend van vorige week heeft opgeleverd naar 154,7 miljoen dollar (140 miljoen euro).

Bekijk hier de trailer van Gemini Man
122
Bekijk hier de trailer van Gemini Man