Apple TV+ komt met een follow-up van de series Band of Brothers en The Pacific, meldt Variety. Het is de eerste productie van de nieuwe streamingdienst. De serie heeft als titel Masters of the Air en wordt geproduceerd door Steven Spielberg en Tom Hanks, die in 2001 ook Band of Brothers voor hun rekening namen.

Masters of the Air gaat over de waargebeurde verhalen van de bemanning van Amerikaanse bommenwerpers die in de Tweede Wereldoorlog over Duitsland vlogen. Het is nog niet bekend wanneer de serie op Apple TV+ te zien is. De dienst wordt op 1 november gelanceerd en is dan ook in Nederland te bekijken.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Donald L. Miller. Het script komt van John Orloff, die in die rol ook al betrokken was bij Band of Brothers.

Band of Brothers werd vanaf 2001 uitgezonden door HBO, met Homeland- en Billions-acteur Damian Lewis als een van de hoofdrolspelers. De serie won diverse Emmy's en een Golden Globe. Ook opvolger The Pacific viel goed in de smaak bij het publiek.