Filmmaker Alfonso Cuarón, onder meer bekend door Roma en Gravity, heeft een contract bij Apple getekend om exclusieve content te gaan maken. Dat meldt The Hollywood Reporter vrijdag.

Het gaat om een deal van meerdere jaren tussen de 57-jarige regisseur en Apple's nog te verschijnen streamingplatform TV+. Naar verluidt was er een concurrentiestrijd gaande om de regisseur te strikken.

De content die Cuarón voor Apple gaat maken, zal exclusief bij TV+ verschijnen. Daarnaast werkt de regisseur ook aan andere projecten, zoals de eerder aangekondigde horrorserie met Casey Affleck.

Cuarón had eerder succes op Netflix met het zwartwit-drama Roma, dat eerder dit jaar voor tien Oscars werd genomineerd en er uiteindelijk drie verzilverde. De Mexicaanse filmmaker werd zelf bekroond als beste regisseur en beste cameraman. In 2014 won hij al Oscars voor zijn regie en montage van de ruimtefilm Gravity.

Eerder tekenden onder anderen Oprah Winfrey en regisseur Justin Lin, bekend van meerdere Fast and Furious-films, al een contract bij Apples televisieplatform. Vanaf begin november zullen via Apple TV+ originele producties als The Morning Show met Reese Witherspoon en Jennifer Aniston, See met Jason Momoa en Dickinson over de dichteres Emily Dickinson te zien zijn.

Apple TV+ is vanaf 1 november te zien via de Nederlandse Apple TV-app.