De Franse auteur en filmmaker Joann Sfar is bezig met het produceren van een film die gebaseerd is op de overval op realityster Kim Kardashian, in 2016 in Parijs. De film Fashion Week wordt een comedy, meldt Variety.

Sfar zal de Franse comedy zelf regisseren en het script voor zijn rekening nemen. "De film Fashion Week zal draaien om geweld tegen vrouwen, de verhouding tussen de heel rijken en de minder rijken, de modewereld en de ontmoetingen tussen figuren uit de nieuwe en de oude wereld", aldus de 48-jarige filmmaker.

De opnames voor de film zullen voornamelijk in Frankrijk plaatsvinden met een internationale cast. Het is nog niet bekend wie een eventuele rol van Kardashian zal gaan vertolken.

Sfar heeft recentelijk een beeldroman gemaakt over de overval op Kardashian met dezelfde titel als de te verschijnen film. De beeldroman Fashion Week verschijnt in maart.

Tijdens een juwelenroof in oktober 2016 hielden overvallers Kardashian onder schot op haar hotelkamer in Parijs. De dieven namen 10 miljoen dollar (ruim 9 miljoen euro) aan juwelen mee.

De filmmaker en auteur van beeldromans won drie Césars, de Franse filmprijzen vergelijkbaar met de Oscars, voor zijn film Gainsbourg: A Heroic Life, waaronder die voor beste film. Ook voor de beeldbewerking tot animatie van zijn beeldroman The Rabbi's Cat won Sfar een César.