Productiebedrijf MGM Television ontwikkelt een televisieserie waarvan de afleveringen gebaseerd worden op nummers van zanger Billy Joel, meldt Hollywood Reporter woensdag.

De televisiestudio werkt samen met platenmaatschappij Universal Music Publishing Group aan de serie, die Scenes From an Italian Restaurant zal gaan heten en vernoemd is naar een nummer van Joel.

Elke aflevering wordt gebaseerd op de tekst van een specifiek nummer en draait om mensen waar Joel over zingt, zoals The Stranger, de Piano Man en de personages Mamma Leone en Sgt. O'Leary uit het nummer Movin'Out (Anthony's Song). De liedjes zullen daarnaast opnieuw gearrangeerd worden door Joel en zijn muziekteam.

"Billy Joel is een fantastische verhalenverteller en gelukkig worden al deze verhalen vergezeld door opmerkelijke liedjes", zegt Steve Stark, hoofd ontwikkeling en productie van MGM TV." De serie gaat niet zozeer over Billy's leven, maar focust zich meer op de verhalen uit zijn hitcatalogus."

Het is de eerste keer dat de gehele muziekcatalogus van een artiest gebruikt wordt voor een televisieserie. De zeventigjarige Joel verkocht wereldwijd meer dan 84,5 miljoen platen en won vijf Grammy's. De zanger treedt nog steeds op.