Hulu en MGM werken aan een spin-off van de populaire dramaserie The Handmaid's Tale. The Testaments is gebaseerd op het gelijknamige boek, dat op 10 september 2019 verschijnt.

The Testaments verschijnt ruim dertig jaar na de roman The Handmaid's Tale en is wederom geschreven door Margaret Atwood. MGM en Hulu zijn momenteel aan het bekijken hoe het boek als serie tot leven kan worden gebracht, schrijft Deadline woensdag.

De auteur zegt dat het verhaal zich vijftien jaar na de gebeurtenissen in The Handmaid's Tale afspeelt. Het wordt verteld vanuit het perspectief van drie verschillende vrouwelijke hoofdpersonages.

"Alles wat jullie me ooit hebben gevraagd over Gilead (de naam van de fictieve, dystopische versie van de VS waarin vrouwen als eigendommen worden beschouwd, red.) en wat zich daar afspeelt, was de inspiratie voor dit boek. De rest van de inspiratie komt uit de wereld waarin wij nu leven", liet Atwood weten bij de aankondiging van haar boek.

Vierde reeks Handmaid's Tale bevestigd

In 1990 werd het boek uit 1985 verfilmd en in 2017 kwam de Amerikaanse streamingdienst Hulu met een serie. Deze serie werd een groot succes.

Bij de recentste uitreiking van de Emmy Awards won The Handmaid's Tale acht prijzen, waaronder die voor beste dramaserie. Hoofdrolspeelster Elisabeth Moss (bekend van Mad Men) won de Emmy voor beste actrice in een dramaserie.

Het derde seizoen van The Handmaid's Tale is afgelopen zomer uitgezonden op Hulu en was in Nederland te zien via Videoland. Een vierde reeks is reeds bevestigd door de makers.