De productiemaatschappij van Robert De Niro heeft een oud-werknemer aangeklaagd. De vrouw zou onder werktijd onder meer urenlang de sitcom Friends hebben gekeken, meldt Newsweek dinsdag.

Canal Productions eist in totaal 6 miljoen dollar (5,4 miljoen euro) van de voormalig medewerker, die aanvankelijk in dienst werd genomen als assistent van de 76-jarige acteur.

Kort daarna werd ze echter hoofd productie en financiën van Canal Productions. In die hoedanigheid zou ze volgens het bedrijf honderdduizenden dollars hebben verdoezeld.

Zo zou ze onrechtmatig duizenden dollars aan bedrijfsgeld hebben besteed aan taxiritten, boodschappen bij luxe-supermarktketens en in restaurants. Ook kocht ze met de creditcard van het bedrijf handtassen, mobiele telefoons en nam ze een hondenoppas in dienst.

De Niro weigert aanbevelingsbrief te ondertekenen

Afgezien van de ongeautoriseerde uitgaven, toonde de vrouw tijdens kantooruren niet veel ambitie. Zo zou ze gedurende vier dagen in januari 55 afleveringen van Friends hebben gekeken.

In maart deed ze dit nogmaals door onder werktijd binnen vier dagen twintig afleveringen van Arrested Development en tien afleveringen van Schitt's Creek te kijken.

Ook zou ze de accountant van het bedrijf hebben wijsgemaakt dat ze al vier jaar geen vakantiedagen had opgenomen en dat ze dit uitbetaald wilde krijgen, terwijl de aanklagers beweren dat ze wel degelijk al haar uren had opgenomen.

De vrouw nam in april ontslag. In haar ontslagbrief zou ze hebben geschreven dat de beschuldigingen belachelijk waren. De Niro heeft tot op heden geweigerd de door haar zelf opgestelde aanbevelingsbrief te ondertekenen.