Netflix breidt zijn aanbod deze week uit met onder meer een nieuw seizoen van Dear White People en films als Hereditary, Pitch Perfect 2 en de klassieker Ghostbusters. Een overzicht van de nieuwste releases.

Series

Derry Girls
In het tweede seizoen van de comedyserie Derry Girls verzetten de Noord-Ierse tieners zich opnieuw terwijl The Troubles (het conflict dat in de jaren negentig Noord-Ierland in zijn greep hield) nog steeds voor extreme verdeeldheid tussen katholieken en protestanten zorgen.

Wil je toch liever aan een nieuwe show beginnen? Bekijk hier de de tien beste nieuwe Netflix Original-series van 2019 volgens Superguide.

Dear White People
Het derde seizoen van de komische dramaserie Dear White People staat sinds deze week online. Fans kunnen zich alvast voorbereiden op nieuwe liefdes, komische ongemakkelijkheid en intriges in en rondom Winchester University. Vaste personages als Samantha, Troy en Reggie zijn er weer bij en worden opnieuw geconfronteerd met racisme en discriminatie.

Nog niet helemaal bij met alle nieuwe releases? Deze films en series kwamen afgelopen maand naar Netflix.

The Letdown

Deze week verscheen het tweede seizoen van The Letdown, over kersverse moeder Audrey (Alison Bell). Ze zoekt steun bij vrienden, familie en zelfs haar eigen partner, maar vindt die maar moeilijk. Totdat ze terechtkomt in een supportgroep voor nieuwe moeders waarin alle vrouwen en één man allemaal in hetzelfde schuitje zitten.

She-Ra en de power-prinsessen
Soldaat Adora vindt een magisch zwaard en blijkt de legendarische heldin She-Ra te zijn. Ze moet plots omgaan met nieuwe krachten en verantwoordelijkheden bij het verzet. Lastig, wanneer haar beste vriendin bij de duistere 'horde' blijft. Netflix bracht deze week het derde seizoen van de animatieserie uit.

Films

Hereditary
Deze horrorfilm uit 2018 deed veel stof opwaaien. Hereditary draait om de ontregelde familie Graham, die te maken krijgt met een onverklaarbaar kwaad dat hun huis overneemt. Vooral moeder Annie (Toni Collette) gaat door een extreem diep dal en komt achter een duister familiegeheim. Regisseur Ari Aster bracht onlangs Midsommar in de bioscoop uit.

A Monster Calls
Het dertienjarige jongetje Conor gaat door een diep dal nu zijn moeder terminaal ziek is. Hij vindt kracht om door te gaan en voor zichzelf op te komen nadat hij kennismaakt met een grote boom die blijkt te kunnen praten (Liam Neeson). Sigourney Weaver speelt zijn strenge oma Mrs. Clayton.

Ghostbusters
In deze klassieke fantasycomedy uit 1984 nemen paranormaal onderzoekers Peter Venkman (Bill Murray), Ray Stantz (Dan Aykroyd) en Egon Spengler (Harold Ramis) het op tegen losgeslagen geesten.

Bekijk ook hier veertien tips voor klassieke Hollywood-films op Netflix.

Ted 2
De grofgebekte levende knuffelbeer Ted (stem van Seth MacFarlane) wil in Ted 2 een kindje met zijn vrouw Tami-Lynn, alleen gaat dat niet zomaar. Met behulp van beste vriend John (Mark Wahlberg) probeert hij een rechter ervan te overtuigen dat een scheldende teddybeer tóch officieel een vader kan zijn.

Pitch Perfect 2
De Bellas - het groepje zangeressen uit Pitch Perfect (2012) - naderen het einde van hun studententijd. Ze willen in Pitch Perfect 2 (2015) groots afsluiten door mee te doen een internationale a-capellacompetitie. Eén probleem: deze wedstrijd is nog nóóit gewonnen door een Amerikaans team. Steracteurs Rebel Wilson en Anna Kendrick zijn er uiteraard weer bij.

Battle Los Angeles
In Battle Los Angeles (2011) moet een groep Amerikaanse mariniers Los Angeles beschermen tegen een plotselinge invasie van moordende aliens. De mannen krijgen drie uur de tijd voor hun reddingsactie, daarna moet de miljoenenstad worden gebombardeerd.

Once Upon a Time in Mexico
Na El Mariachi (1993) en Desperado (1995) kwam Once Upon a Time in Mexico (2003), het derde deel van Robert Rodriguez' Mexico-trilogie. Hierin schakelt CIA-agent Sands (Johnny Depp) de hulp van 'El Mariachi' (Antonio Banderas) in om drugsbaron Barillo (Willem Dafoe) te stoppen.

Replicas
Sciencefictionfilm met Keanu Reeves. Zijn personage William, een wetenschapper die met klonen experimenteert, verliest zijn gezin bij een ongeluk. Samen met een collega probeert hij zijn overleden familie weer terug te halen.

The Mercy
Het indrukwekkende, waargebeurde verhaal van amateurzeiler Donald Crowhurst (Colin Firth). Hij wil in zijn eentje een wereldreis maken met een boot die eigenlijk niet af is. Hij laat zijn familie thuis achter en begint aan een confronterende, mysterieuze en gevaarlijke vaart.

Hostiles
Christian Bale is in Hostiles te zien als legerkapitein Joseph J. Blocker. Hij gaat in 1892 akkoord met een levensgevaarlijke actie: een stervend hoofd van een indianenstam, de beruchte Chief Yellow Hawk, terugbrengen naar zijn thuisplaats.

The Red Sea Diving Resort
Verfilming van een waargebeurde spionageactie. Israëlische spionnen bedenken begin jaren tachtig een fraai plan: ze gebruiken een tropisch duikresort aan de Rode Zeekust als dekmantel om duizenden voor oorlog gevluchte Ethiopische joden naar Israël te transporteren. Naast Chris Evans en Ben Kingsley is ook Michiel Huisman te zien.

Otherhood
In deze Netflix Original spelen Patricia Arquette, Felicity Huffman en Angela Basset drie moeders die alleen achterbleven nu hun volwassen kinderen niet meer thuis wonen. Samen gaan deze vriendinnen terug naar hun kinderen om de verwaterde banden weer aan te halen.

Air Strike
In deze op feiten gebaseerde Tweede Wereldoorlog-film moeten Chinese vechtpiloten ervoor zorgen dat het gebied Chongqing beschermd blijft tegen Japanse vliegeniers. Bruce Willis is te zien als Amerikaanse commandant Jack Johnson, die leiding geeft aan zijn eigen luchtvaarteenheid tegen de sterke Japanse troepen.

The Mirror Has Two Faces

De saaie docent Gregory (Jeff Bridges) is helemaal klaar met seks. Het verwoest al zijn relaties. Nu wil hij gelukkig worden met een vrouw waar hij géén seks mee wil. Rose (Barbara Streisand), ook docente, ziet zo'n platonische relatie wel zitten. Wanneer Rose toch iets meer begint te voelen en seks wil met Gregory, staat hun perfecte relatie opeens op losse schroeven.

La Bamba
Rock-'n-rollzanger Ritchie Valens overleed op zeventienjarige leeftijd toen zijn vliegtuig - met daarin ook Buddy Holly en Big Bopper - crashte. In La Bamba (1987) zie je hoe Ritchie, gespeeld door Lou Diamond Phillips, vanuit een moeilijke positie uitgroeide tot een gigantische wereldster.

Tom en Jerry: De Film
De allereerste film van Tom en Jerry staat nu op Netflix. Hierin staken de twee hun eeuwige kat-en-muisspel voor even wanneer ze een jong meisje moeten redden uit de greep van haar kwaadaardige tante.

Documentaires


The World's Most Extraordinary Homes
Deze docuserie kreeg afgelopen week weer nieuwe afleveringen van het tweede seizoen. Hierin reizen presentatoren Caroline en Piers weer de wereld rond, op zoek naar de meest krankzinnige, adembenemende en creatieve huizen aller tijden.

Basketball or Nothing
Documentairereeks over jonge, middelbareschoolbasketballers uit Navajo Nation, het grootste indianenreservaat van de Verenigde Staten. Ze willen kampioen worden zodat hun geïsoleerde gemeenschap iets heeft om trots op te zijn.

Bekijk hier welke nieuwe films en series in augustus naar Netflix komen.