De makers van Surviving R. Kelly gaan een vervolg op hun documentaire maken. Het nieuwe programma krijgt vier delen en gaat Surviving R. Kelly: The Aftermath heten.

In Surviving R. Kelly beschuldigt een flink aantal vrouwen zanger Robert Kelly van seksueel misbruik, machtsmisbruik en seks met minderjarigen. Ook veel andere mensen uit de omgeving van Kelly vertellen in de film over ontoelaatbaar gedrag van de muzikant.

Kelly werd niet lang na de uitzending van de documentaire opgepakt en aangeklaagd voor seksueel misbruik. Hij was een aantal maanden eerder op borgtocht vrijgelaten, maar werd onlangs opnieuw aangehouden. De artiest wordt verdacht van meerdere strafbare feiten, waaronder ontucht met minderjarigen en het maken van kinderporno.

Zijn verzoek om ook deze keer op borgtocht vrijgelaten te worden, werd door de rechter afgewezen. De muzikant houdt vol onschuldig te zijn.

De zesdelige documentaire leidde tot 35 procent meer telefoontjes naar een lijn voor slachtoffers van seksueel misbruik in de Verenigde Staten. In totaal hebben dertig miljoen Amerikanen de reeks of een deel ervan gezien.