Amazing Grace, een documentaire over de vorig jaar overleden zangeres Aretha Franklin, wordt op 8 september in Rotterdam vertoond, maakt distributeur Paradise Films maandag bekend.

Het voorprogramma bestaat uit een liveoptreden van een groot gospelkoor. De eerste vertoning van de documentaire vindt plaats op het openluchtfestival Summer Nights.

Amazing Grace is een registratie van de opnames van het gelijknamige gospelalbum dat Franklin in 1972 maakte met het koor van de New Bethel Baptist Church in Los Angeles.

Omdat er problemen waren met de geluidbewerking van de film, werd het filmmateriaal in een kluis gelegd bij studio Warner. Daar bleef het materiaal liggen tot 2007. Toen Warner de film alsnog wilde uitbrengen, deed Franklin alles wat ze kon om de release te voorkomen. Na haar dood in 2018 gaf haar familie alsnog toestemming.

Amazing Grace draait vanaf 31 oktober in de Nederlandse bioscopen. Het festival Summer Nights wordt dit jaar voor het eerst gehouden en is een initiatief van de bioscopen KINO en Pathé.