Marvel-baas Kevin Feige heeft in de nacht van zaterdag op zondag onthuld dat er zes films en vier series worden uitgebracht. Dat vertelde hij op de Comic-Con-beurs in de Amerikaanse stad San Diego.

Alle producties moeten binnen twee jaar te zien zijn. Marvel Studios brengt ook een animatieserie uit en komt met drie televisieseries, die te zien zullen zijn op streamingskanaal Disney+.

Marvel werkt in Phases (Fases): films hierin worden los van elkaar uitgebracht, maar de gebeurtenissen hebben effect op de verhaallijnen van andere films binnen diezelfde 'fase'.

De eerste films die uitkomen binnen Phase 4 zijn The Eternals en Black Widow. Laatstgenoemde verschijnt op 1 mei 2020 en speelt zich naar verwachting af in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

In de film leert men meer over het leven van Avengers-held Natalia Alianovna "Natasha" Romanov, oftewel Black Widow. Actrice Scarlett Johansson neemt opnieuw de plaats in van het personage.

Stranger Things-acteur David Harbour erg blij met rol in Marvels Black Widow
54
Stranger Things-acteur David Harbour erg blij met rol in Marvels Black Widow

The Eternals vanaf 6 november 2020 in de bioscoop

De superheldenfilm The Eternals is gebaseerd op het gelijknamige stripboek van Jack Kirby, die ook Black Panther en Avengers schreef. In The Eternals gaan "vrijwel onschendbare" superhelden strijden tegen vijandelijke tegenhangers, de Deviants.

Voor de film zijn onder anderen Oscar-winnares Angelina Jolie en Game of Thrones-acteur Richard Madden gestrikt. De film draait volgend jaar vanaf 6 november in de bioscoop.

Overzicht aankomende Marvel-films en -series

 • Black Widow (1 mei 2020)
 • The Eternals (6 november 2020)
 • Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (12 februari 2021)
 • Doctor Strange in the Multiverse of Madness (7 mei 2021)
 • Thor: Love and Thunder (5 november 2021)
 • Blade
 • The Falcon and The Winter Soldier (najaar 2020)
 • WandaVision (lente 2021)
 • Loki (lente 2021)
 • What If…? (zomer 2021)
 • Hawkeye (najaar 2021)

Marvel brengt zeven films en series in 2021 uit

In de herfst van 2020 moet televisieserie The Falcon and The Winter Soldier uitkomen. Liefhebbers van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings moeten wachten tot 12 februari 2021.

In de lente van datzelfde jaar moeten ook televisieserie Loki en film WandaVision uitkomen. Laatstgenoemde gaat volgens Feige "diep in het leven" van Avengers-personage Scarlet Witch. De film vindt plaats na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame.

Loki gaat juist een stap terug in de tijd en de afleveringen laten zien wat Thor-schurk Loki doet voorafgaand aan de gebeurtenissen die leiden tot Avengers: Endgame.

Op 7 mei 2021 brengt Marvel het vervolg op Doctor Strange uit. Acteur Benedict Cumberbatch is opnieuw gestrikt voor de hoofdrol en Scott Derrickson is wederom de regisseur van de film. De volledige titel luidt Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Volgens Cumberbatch wordt de film "een gezonde mix van humor en actie".

Loki-acteur Tom Hiddleston (Foto: Getty Images)

Animatieserie van What If...? aangekondigd

In de zomer van 2021 brengt Marvel haar animatieserie uit met What If…? als titel. Een groot deel van de cast uit eerdere succesvolle superheldenfilms is te zien in de serie.

De filmmaatschappij bevestigde voor het eerst dat er een televisieserie komt over Avengers-held Hawkeye, de eerste afleveringen zijn te zien in de herfst van 2021 op het streamingkanaal van Disney.

De afleveringen draaien om het alter ego van Francis 'Clint' Barton genaamd Ronin, waarin hij niet zijn boog maar katana's (Japanse zwaarden) gebruikt.

Feige bevestigt nieuwe Guardians of the Galaxy

De laatste film die Feige aankondigde, heeft Blade als titel, gebaseerd op de gelijknamige stripserie uit 1973. In 1998, 2002 en 2004 kwamen er ook al films uit over de vampierjager. In 2006 volgde een televisieserie.

Daarnaast bevestigde de Marvel-baas dat er een derde film komt in de populaire Guardians of the Galaxy-reeks en een tweede Captain Marvel-film. Tevens wordt er gewerkt aan een productie rondom The Fantastic Four. Alle drie de films moeten uiteindelijk uitkomen in Phase 4, maar wanneer ze klaar zijn, is nog niet bekend.

Mahershala Ali maakt rol als Blade bekend tijdens Comic-Con
43
Mahershala Ali maakt rol als Blade bekend tijdens Comic-Con

Natalie Portman speelt vrouwelijke Thor

Natalie Portman zal de rol van Thor op zich nemen in Love and Thunder, het vierde deel van Thor. In de eerste twee films was ze al te zien als Thors vriendin, Jane Foster.

De vierde film is gebaseerd op de stripreeks van Jason Aaron waarin Foster de hamer van Thor overneemt. Portman kreeg op Comic-Con symbolisch Thors hamer overhandigd van regisseur Taika Waititi.