Het langverwachte derde seizoen van de Spaanstalige serie La casa de papel is vrijdag verschenen op Netflix. Critici merken dat het budget voor de serie is opgeschroefd, maar zien dat dit soms iets te groteske gevolgen heeft. Een overzicht van de recensies die diverse media schreven.

NRC - drie sterren

"De opening van seizoen 3 van de Netflix-serie Money Heist, beter bekend als La casa de papel, belooft spektakel. Met shots uit tropische oorden wordt de cast opnieuw geïntroduceerd: Tokyo, Rio, Nairobi, Helsinki, Denver en zijn vrouw Stockholm (eerst gegijzelde, nu dader). Ze leven alsof ze de loterij wonnen."

"Bedenker en maker Álex Pina combineert felle actie met romantiek van operateske allure. Hij laat personages drastische keuzes maken en weet met vele plotwendingen de aandacht vast te houden. De cast is om door een ringetje te halen. Minpunt: het spektakel gaat ten koste van kleine gebaren die in de eerste seizoenen wel beklijfden."

Lees de volledige recensie hier

AD - vier sterren

"Netflix produceert het derde seizoen van successerie La casa de papel zonder de Spaanse collega's van Antena 3 en dat is te merken in budgetten voor special effects en reizen. Het zorgt voor een overweldigende, adembenemende aftrap van seizoen 3 (journalisten kregen alleen de eerste twee afleveringen te zien), maar hier en daar gaan de makers kort door de bocht."

"Sommige plotwendingen hadden meer uitwerking verdiend (hoewel ze wereldwijd op opsporingslijsten prijken, weten de nog levende overvallers zich vanwege een noodsituatie moeiteloos in Thailand te verzamelen), de introductie van nieuwe karakters laat juist weer relatief lang op zich wachten."

Lees de volledige recensie hier

Netflix toont trailer derde seizoen van hitserie La Casa de Papel
123
Netflix toont trailer derde seizoen van hitserie La Casa de Papel

De Telegraaf - geeft geen sterren

"Waar de Ocean's-reeks een kapitale fout maakte door in Ocean's Twelve wat realistischer te worden, daar gaat La casa de papel doodleuk nóg erger over de top dan de eerdere seizoenen al deden. Veel geliefde elementen keren dan ook terug, waaronder de basis: de voorbereiding en uitvoering van de grootste roofoverval in de geschiedenis van de mensheid, met deze keer niet de Koninklijke Munt maar de Spaanse goudreserve als doelwit. En ditmaal draait het niet om geld, maar om iets veel belangrijkers: het redden van een vriend."

"Welbeschouwd zijn het derde en toekomstige vierde seizoen een extraatje, want de makers hadden daartoe helemaal geen plannen. De truc om de boel weer tot leven te wekken, zullen ze niet eindeloos kunnen toepassen, maar vooralsnog levert deze opnieuw de spanning en sensatie op die fans van de serie verwachten."

Lees de volledige recensie hier