De kritiek die Scarlett Johansson eerder uitte op het 'politiek correcte' castingbeleid in Hollywood, is volgens de actrice "bewerkt voor clickbait". Dit zegt Johansson tegen Entertainment Weekly.

De actrice kreeg in 2018 veel kritiek toen ze werd uitgekozen om een rol te spelen in de film Rub & Tug. Hierin zou Johansson een transman spelen, maar na de storm van kritiek besloot ze af te zien van deze rol.

In het Amerikaanse tijdschrift As If Magazine zei Johansson: "Weet je, als actrice zou ik elke persoon, elke boom en ieder dier mogen spelen, puur omdat het mijn werk is en het erbij hoort", aldus de actrice."Ik heb het gevoel dat het een trend is en dat het om verschillende sociale redenen gebeurt."

In Entertainment Weekly zegt de Amerikaanse nu: "De vraag die ik in gesprek met de moderne kunstenaar David Salle beantwoordde, ging over de confrontatie tussen politieke correctheid en kunst. Persoonlijk vind ik dat, in een ideale wereld, iedere acteur wie dan ook zou mogen spelen en dat kunst, in al haar vormen, immuun moet zijn voor politieke correctheid. Dat punt probeerde ik te maken, maar dat kwam niet helemaal goed over."

Johansson erkent wel dat er nogal wat tegenstrijdigheid in haar werkveld bestaat en dat vooral lichtgekleurde acteurs, die zichzelf identificeren met het geslacht waarmee ze geboren zijn voor een rol de voorkeur krijgen in het castingproces.

"Niet iedere acteur heeft dezelfde mogelijkheden geboden gekregen, terwijl ik dat geluk wel had. Ik blijf daarom achter diversiteit in de industrie staan en blijf vechten voor projecten waar iedereen aan mee zou mogen doen."