Actrice Scarlett Johansson vindt dat ze het recht heeft elke rol aan te nemen. Dat vertelt ze in een interview in As If Magazine.

De actrice die onder meer speelde in films als Lucy en The Avengers kreeg vorig jaar veel kritiek toen ze uitgekozen werd om een rol te spelen in de Amerikaanse film Rub & Tug. In deze film zou Johansson een transman spelen, maar na alle kritiek besloot ze af te zien van haar rol in de film.

In een verklaring schreef de actrice: "Als gevolg van de recente ethische vragen die opkwamen na mijn casting als Dante 'Tex' Gill, heb ik besloten mijn deelname aan het project in te trekken", aldus Johansson in 2018.

Johansson zegt in de nieuwste uitgave van As If Magazine: "Weet je, als actrice zou ik elke persoon, elke boom en ieder dier mogen spelen, puur omdat het mijn werk is en het erbij hoort", aldus de actrice."Ik heb het gevoel dat het een trend is en dat het om verschillende sociale redenen gebeurt."

"Toch komt het wel voor dat het ongemakkelijk wordt wanneer het de kunst aantast, want ik vind dat kunst vrij moet zijn van restricties."

De Avengers-actrice hoopt bovendien op "minder geruzie en meer gelijkheid". "Ik denk dat de maatschappij meer verbonden zou zijn als we gewoon iedereen in z'n waarde laten en niet verwachten dat iedereen hetzelfde denkt."