Disney heeft een scène verwijderd uit de 4K blu-ray-versies en alle digitale downloads van Toy Story 2. Het gaat om een stukje uit de blooperreeks aan het einde van de film, waarin het personage Stinky Pete als castingleider twee actrices onheus bejegent, meldt Vice nadat Rerelease.com dit heeft ontdekt.

In het fragment van de animatiefilm wordt Stinky Pete stiekem gefilmd terwijl hij twee barbiepoppen aan een castingsessie onderwerpt, een van hen betast en de twee een rol in Toy Story 3 belooft.

Als hij in de gaten krijgt dat hij gefilmd wordt, neemt hij gauw afscheid van de poppen.

Het fragment werd al kritisch bekeken nadat Harvey Weinstein in opspraak raakte en in 2017 de hashtag #metoo opkwam, omdat het zou illustreren hoe de filmindustrie in Hollywood altijd al op de hoogte was van de ongezonde machtsverhoudingen.

Vier jaar later lijkt Disney te erkennen dat het fragment niet meer past bij de mentaliteit die het bedrijf wil uitstralen en is de scène verwijderd.

Disney is echter niet ingegaan op verzoeken van Amerikaanse media om op de scène te reageren en heeft het knippen in de film ook niet eerder toegelicht.