De Vlaams-Nederlandse Netflix-serie Undercover, die momenteel wordt opgenomen, zal draaien om de illegale wapenhandel. Het verhaal speelt zich een jaar af na de gebeurtenissen in het eerste seizoen, dat in de lente in première ging op de streamingdienst.

Net als het eerste seizoen, dat draaide om de drugswereld in Belgisch Limburg, zal het vervolg op Undercover uit tien afleveringen bestaan, meldt Variety woensdag.

Anna Drijver en Tom Waes spelen wederom de hoofdrollen van undercoveragenten Kim de Rooij en Bob Lemmens.

Het personage van Drijver werkt nu voor een mensenrechtenorganisatie en Waes' personage is nog steeds werkzaam als agent. Wanneer zij een illegale wapenhandel ontdekken die is gestart in Syrië en die zich inmiddels heeft uitgebreid naar België, besluit Bob Lemmens de zaak in de hoedanigheid van undercoveragent te onderzoeken.

Serie goed bekeken in het buitenland

Volgens Netflix wordt de serie ook goed bekeken in het Verenigd Koninkrijk en in Latijns-Amerikaanse landen. Het tweede seizoen werd al aangekondigd voordat het eerste op Netflix werd uitgezonden. Ook zou er volgens Variety een Franstalige remake op komst zijn.

De opnames van het tweede seizoen van Undercover zijn naar verwachting in september klaar. Waarschijnlijk zijn de afleveringen in de lente van 2020 te zien op Netflix.

Cast Undercover: 'Dialecten leidden tot verwarring op de set'
179
Cast Undercover: 'Dialecten leidden tot verwarring op de set'