Filmmaatschappij Warner Bros heeft voor het eerst in haar bijna honderdjarige bestaan een vrouw als CEO. Variety meldt dat het gaat om Ann Sarnoff. Zij is momenteel de voorzitter van BBC Studios America.

Sarnoff volgt Kevin Tsujihara op. Hij werd in maart ontslagen, omdat hij een Britse actrice zou hebben geholpen filmrollen te krijgen in ruil voor seksuele diensten. De 54-jarige man heeft toegegeven dat hij in de fout is gegaan.

Later deze zomer neemt Sarnoff definitief haar nieuwe positie in. Ze voelt zich "vereerd om de baas te mogen worden van een gerenommeerde filmmaatschappij met een rijke historie". De kersverse CEO zegt weinig te willen veranderen en eerst in gesprek te willen gaan met werknemers om de huidige situatie beter te begrijpen.

WarnerMedia-topman John Stankey noemt Sarnoff een "exceptioneel talent" en stelt dat ze zich al ruimschoots heeft bewezen in de filmindustrie. Het bedrijf kreeg in eerdere jaren veel kritiek, omdat bijna alle hoge posities door mannen bekleed werden.