Volgens diverse Amerikaanse media brengt Disney Avengers: Endgame vanaf 28 juni terug in een groot aantal bioscopen om op die manier alsnog Avatar te passeren op de lijst van meest verdienende films.

De film blijft volledig hetzelfde. Volgens Marvel-baas Kevin Feige zit er wel een extra lange scène na de aftiteling, die fans "verrast". Het zou onder meer gaan om een scène die de laatste versie van de film niet haalde en een eerbetoon.

De superheldenfilm heeft een achterstand op Avatar van ongeveer 44 miljoen dollar (zo'n 39 miljoen euro). In de eerste elf dagen haalde het slotstuk van de Avengers-reeks een recordbedrag op van zo'n 2 miljard dollar, maar daarna daalde de wekelijkse omzet snel.

Daar zorgde Disney deels zelf voor, door de relatief populaire film Aladdin vrij te geven. Ook Detective Pikachu trok een miljoenenpubliek en stond wekenlang bovenaan als meest verdienende film.

Avengers: Endgame was deze week nog de grote winnaar bij de MTV Movie & TV Awards, waarbij de film drie prijzen ontving, waaronder die voor beste film.