De Nederlandse familiefilm Mijn bijzonder rare week met Tess is weer in de prijzen gevallen. De verfilming van het boek van schrijfster Anna Woltz is vrijdagavond laat op het Goldener Spatz Festival in de Duitse stad Erfurt bekroond voor het scenario. Dat lieten distributeur September Film en producent BIND zaterdag weten.

De film won de afgelopen maanden al talloze grote prijzen op buitenlandse festivals. Mijn bijzonder rare week met Tess won vorig week nog de hoofdprijs, de Gouden Slipper, op het prestigieuze Zlin Festival in Tsjechië. Op het New York International Children's Film Festival kreeg de film de Grand Prize Audience Award en in Zagreb de publieksprijs.

De film gaat over Sam (gespeeld door Sonny van Utteren) die op vakantie met zijn familie op Terschelling wil leren om alleen te zijn. Wanneer hij de mysterieuze Tess ontmoet, wordt hij een avontuur in getrokken.

Onder anderen Jennifer Hoffman, Hans Dagelet, Terence Schreurs en Julian Ras zijn te zien in de familiefilm, die vanaf 3 juli in de Nederlandse bioscopen draait. De twee hoofdrollen zijn voor Van Utteren en Josephine Arendsen. Meisjes die Tess heten, kunnen op zondag 30 juni gratis naar een voorpremière van de film.