In navolging van Freddie Mercury en Elton John krijgt ook de jarentachtiglegende Boy George een film over zijn leven. De film zal worden gerealiseerd door MGM en Sacha Gervasi zal het script voor zijn rekening nemen, schrijft Deadline woensdag.

De film over de Culture Club-zanger wordt de tweede grote zogeheten biopic van MGM. De studio kondigde namelijk kort geleden aan een film over het leven van Aretha Franklin te maken, waarin actrice Jennifer Hudson de souldiva zal spelen.

MGM hoopt met de twee biografische films Bohemian Rhapsody-achtige hits te produceren. Die film bracht ruim 800 miljoen euro op en werd genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Film. Hoofdrolspeler Rami Malek ontving een Oscar voor zijn vertolking van Freddie Mercury.

De regisseur van Bohemian Rhapsody, Dexter Fletcher, heeft zijn zinnen al gezet op de voglende biopic. Tegen Gay Star News vertelde hij: "Ik zou graag een film over Madonna willen maken. Ik weet niet of ze echt blij zou zijn, maar wat een te gekke onderneming kan dat worden."

Binnenkort verschijnt ook de biografische film Rocket Man, over het leven van zanger Elton John. Die film werd al zeer positief besproken door filmkenners.

Wanneer de opnames van de film over George beginnen, is nog niet duidelijk.