De releasedatum van de liveactionfilm Sonic the Hedgehog is verplaatst van 20 januari naar 14 februari. De makers van de film kregen na het verschijnen van de trailer kritiek. De egel zou namelijk niet genoeg op de hoofdrolspeler uit de gamereeks lijken.

"We hebben nog iets meer tijd nodig om Sonic precies goed te krijgen", schrijft regisseur Jeff Fowler bij een op Twitter geplaatste afbeelding van de nieuwe releasedatum.

Nadat er begin mei kritiek kwam op het uiterlijk van de egel, liet Fowler weten de aanmerkingen ter harte te nemen. "Bedankt voor jullie steun. En jullie kritiek. We hebben de boodschap luid en duidelijk ontvangen. Jullie zijn niet blij met het ontwerp en willen veranderingen. Dat gaat gebeuren", aldus de regisseur.

"Iedereen bij Paramount en Sega is toegewijd om van dit personage het best mogelijke personage te maken", aldus de regisseur.

Jim Carrey zit achter Sonic aan in trailer Sonic the Hedgehog
167
Jim Carrey zit achter Sonic aan in trailer Sonic the Hedgehog

Kritiek van bedenker en oorspronkelijke ontwerper

Na het verschijnen van de trailer van de film uitte onder anderen Naoto Oshima, de bedenker en oorspronkelijke ontwerper van Sonic, zijn zorgen over het filmpersonage.

"Tot nu toe zijn er verschillende Sonics verschenen. Ik hield van alle Sonics. Ik zag de trailer van de Sonic-film en had verwacht dat volwassenen er ook plezier aan zouden beleven, maar ik ben bezorgd."