Daniel Craig moet geopereerd worden aan de enkel die hij blesseerde tijdens de opnames van de nieuwe James Bond-film. Dat meldt de officiële Twitter-pagina van de film.

"Daniel Craig zal een kleine operatie ondergaan aan zijn enkel, die hij blesseerde tijdens opnames in Jamaica", luidt de verklaring.

Volgens het account zal de productie van de 25e Bond-film gewoon doorgaan tijdens de twee weken verplichte rust die Craig moet houden na zijn operatie. Ook blijft de releasedatum van Bond 25 vooralsnog op 8 april 2020 staan.

De James Bond-acteur zou de blessure hebben opgelopen tijdens een van de laatste scènes die op Jamaica gedraaid zou worden. De acteur zou voor de film een sprint hebben getrokken en zijn uitgegleden.

Het is niet de eerste keer dat Craig letsel oploopt tijdens opnames voor een Bond-film. Zo verloor hij tijdens een vechtscène voor Casino Royale (2006) zijn voortanden. In 2015 werden de opnames voor Spectre twee weken stopgezet vanwege een knieblessure die Craig tijdens een vechtscène had opgelopen.

De productie van de nieuwste Bond-film kampte eerder al met tegenslagen. Zo stapte Danny Boyle op als regisseur en moest het scenario van de film worden herschreven met uitstel van de opnames en release tot gevolg.