Oud-voetballer Diego Maradona raadt mensen af om naar de gelijknamige documentaire over zijn leven te gaan. De Argentijnse legende is het niet eens met een woord dat op de filmposter prijkt.

Op het affiche van de film, die afgelopen zondag tijdens het Filmfestival van Cannes in première ging, staan de woorden: 'Rebel. Held. Hosselaar. God.' Over de term hosselaar is Maradona gestruikeld, zegt hij in gesprek met Univision.

"Ik heb helemaal niks of niemand gehosseld, ik kreeg geld om achter een bal aan te rennen. Als ze mensen proberen te trekken met dit soort teksten, dan zijn ze niet goed bezig. Ik vind de titel stom. En als ik een titel stom vind, dan ga ik de film zelf ook stom vinden. Ga niet naar de bioscoop", aldus Maradona.

Volgens regisseur Asis Kapadia, die eerder de gerenommeerde documentaires Amy (over Amy Winehouse) en Senna (over Formule 1-legende Ayrton Senna) maakte, heeft Maradona de documentaire daadwerkelijk nog niet gezien.

"We hebben heel veel archiefbeelden gebruikt van hem, zijn gezin en zijn familie die hij zelf - denk ik - nog niet eens gezien heeft. Ik denk dat het erg emotioneel voor hem kan worden."

Diego Maradona zal vanaf begin augustus in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.