Het prestigieuze Filmfestival van Cannes vindt van dinsdag 14 mei tot en met zaterdag 25 mei plaats. NU.nl zet de belangrijkste ontwikkelingen iedere dag op een rijtje.

Het festival in de Franse kuststad fungeert als marktplaats voor producenten, regisseurs, distributeurs en acteurs die op zoek zijn naar films, series of acteurs.

Nieuw superheldenuniversum van Atlas Comics in de maak

Steven Paul, eerder als producent verantwoordelijk voor fantasyfilms Ghost Rider en Ghost in the Shell, heeft bekendgemaakt dat hij een meerderheidsaandeel in de bibliotheek van Atlas Comics heeft gekocht. Een team van negen schrijvers zal de komende tijd een nieuw superheldenuniversum ontwikkelen. De productie van het eerste project moet in 2020 van start gaan.

Welke superhelden er precies een eigen film gaan krijgen, is nog niet bekend. Tijdens de persconferentie zouden er grote omslagen zijn getoond van onder meer Tiger-Man, Stryker's Death Squad en Devilina. Paul benadrukte dat hij de bekende stripverfilmers DC en Marvel niet als concurrenten ziet.

Roland Emmerich tekent deal met Duitsland en Zwitserland

Filmmaker Roland Emmerich, onder meer bekend van 2012, twee Independence Day-films en de actiethriller White House Down, heeft de Duitse en Zwitserse rechten voor zijn nieuwe sf-film Moonfall verkocht. Deadline meldt geen specifiek bedrag, maar spreekt van een "deal met acht cijfers". In Emmerichs nieuwe avonturenfilm wordt de maan uit zijn baan geslagen en stevent het hemellichaam op de aarde af. De filmdeal werd gesloten door het nieuwe bedrijf van de Duitse mediamagnaat Fred Kogel.

Cara Delevingne in bankroofthriller

Fotomodel en actrice Cara Delevingne krijgt een rol in de thriller Punk, een film over bankrovers die zichzelf als moderne Robin Hood-figuren zien. Delevingne speelt een van de criminelen. Dit doet ze samen met Colson Baker, beter bekend als rapper Machine Gun Kelly. Sylvester Stallone treedt op als een van de uitvoerend producenten. De opnames moeten dit jaar beginnen.