De Amerikaanse zender NBC heeft bijgetekend voor nog drie seizoenen van dramaserie This Is Us. De deal is redelijk opmerkelijk: Amerikaanse series krijgen in de regel maar een verlenging van één of hooguit twee seizoenen per keer.

Dan Fogelman, de bedenker van de serie, maakte het nieuws zondag bekend op Instagram. Daar plaatste hij een foto van de cast op het moment dat zij de eerste uitzending bekeken in 2016.

Hij schreef daarbij: "Drie jaar geleden tweetten we live mee met de première van onze televisieshow, in de hoop dat iemand, wie dan ook, zou kijken. Vandaag hebben onze vrienden bij NBC getekend voor nog drie seizoenen This Is Us, waarmee we op zes seizoenen komen."

Het lijkt er wel op dat het doek na die zes seizoenen valt voor de serie. Fogelman heeft zich in interviews vaker laten ontvallen dat het verhaal dat hij wil vertellen zo ongeveer zes seizoenen beslaat. Na de uitzending van de finale van het derde seizoen in april tweette hij het woord 'halftime', de pauze halverwege een sportwedstrijd.

This Is Us vertelt het verhaal van het gezin Pearson, waarvan vader Jack (Milo Ventimiglia) is overleden. Het verhaal speelt zich af in verschillende periodes; vóór, rond en een tijd na de dood van Jack.

Fogelman heeft verteld dat bij bepaalde delen van het einde van de show al heeft gefilmd, omdat de jongste vertolkers van de kinderen uit het gezin anders te oud zijn om hun rollen te spelen.