Volgens Anna Drijver vereist het filmen van intieme scènes een goede relatie met de regisseur: "Je wil niet horen dat je onsportief bent als je gewoon je grens aangeeft", zegt ze in de podcastversie van In de auto met.

Drijver is lid van ACT, een belangenvereniging voor acteurs, en heeft al eerder gepleit voor een intimiteitscoördinator op Nederlandse filmsets.

"Ik heb nooit echt heel ongemakkelijke dingen meegemaakt, maar tijdens het draaien van een Belgische productie werd tijdens het opnemen van een scène geroepen: 'Die billen moeten lager, nee omhoog.' Toen dacht ik wel op een gegeven moment: kunnen we allemaal iets liever met elkaar communiceren?"

In de auto met Anna en Benja: 'Zocht ooit Kevin Spacey op voor les'
779
In de auto met Anna en Benja: 'Zocht ooit Kevin Spacey op voor les'

Intimiteitscoördinator kan bemiddelen

Volgens de 35-jarige actrice kan een intimiteitscoördinator bemiddelen tussen regisseur en acteur, als laatstgenoemde het moeilijk vindt om zijn grenzen duidelijk aan te geven.

"De communicatie met de regisseur moet gewoon heel goed zijn. Maar als je je als acteur niet sterk genoeg voelt om duidelijk je grenzen aan te geven, is het fijn dat er iemand is met wie je kan praten. Soms nemen andere mensen op de set die functie in en kun je bijvoorbeeld met een visagist heel goed over je onzekerheden praten."