Woensdag 17 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Frida Kahlo

Animatiefilm over Mexicaans icoon Frida Kahlo in de maak

Paloma Baeza gaat een animatiefilm regisseren over het leven van de iconische Mexicaanse artiest Frida Kahlo, schrijft Variety.
Door NU.nl

"Frida Kahlo benaderde het leven vol energie en was haar tijd ver vooruit", aldus Baeza, die zelf van Mexicaanse komaf is. "Door mijn Mexicaanse achtergrond voelt het extra zinvol om haar diepe en complexe persoonlijkheid te onderzoeken, net als haar band met Mexico's verleden en heden."

Volgens Camilla Deakin van filmmaatschappij Lupus Films, dat de film maakt met Universal Content Group, blijft de 65 jaar geleden overleden Kahlo een inspiratiebron voor velen.

"Haar verhaal is verrassend modern en een krachtig voorbeeld van hoe je uitdagingen en conflicten op een positieve manier kunt omarmen", aldus Deakin.

Kahlo, die in 1954 overleed, kreeg tijdens haar leven met vele tegenslagen te maken. Zo kreeg ze als jong meisje kinderverlamming en werd op haar achttiende een bus aangereden waarin ze zat. Kahlo liep daardoor ernstige verwondingen op, maar vond troost in haar werk. Ze was getrouwd met kunstenaar Diego Rivera.

Over Kahlo's leven werd eerder de film Frida gemaakt met Salma Hayek in de hoofdrol.


Lees meer over:
Films & SeriesEntertainment

Aanbevolen artikelen