De vaste cast van de serie Empire heeft gevraagd om de terugkeer van hun collega Jussie Smollett voor het zesde seizoen, blijkt woensdag uit een brief in handen van Deadline.

Smollett vertolkt in de serie de rol van Jamal, maar verscheen niet in de laatste afleveringen van het vijfde seizoen. Hij wordt verdacht van het verzinnen van een racistisch en homofoob gemotiveerde mishandeling.

Eerder vandaag maakte Lee Daniels, maker van Empire, nog bekend dat er momenteel wordt overlegd over de toekomst van Smollett in de serie.

Terrence Howard, Taraji P. Henson en andere leden van de cast hebben echter laten weten dat zij hopen op een terugkeer van de acteur.

'Hij is onschuldig en hoeft geen vervolging meer te vrezen'

In een brief gericht aan de makers van de serie en enkele topmensen bij Fox en ABC schrijven ze: "We staan achter Jussie Smollett en vragen om de terugkeer van onze collega, broer en vriend in het zesde seizoen van onze serie."

De acteurs beschrijven Smollett als een vriendelijk, oprecht en integer persoon. "Hij is onschuldig en hoeft geen vervolging meer te vrezen nu de aanklachten tegen hem zijn ingetrokken."

Smollett raakte in opspraak nadat hij aangifte van een mishandeling had gedaan. Hij stelde dat de daders homofobe en racistische beweegredenen hadden. De acteur werd ervan verdacht het voorval te hebben verzonnen voor persoonlijk gewin.

Nadat Smollett een borgsom had betaald en een taakstraf had uitgevoerd, werden alle aanklachten tegen hem ingetrokken.