Better Call Saul zal na het zesde seizoen stoppen, zegt de aan de Amerikaanse serie verbonden acteur Giancarlo Esposito in gesprek met Collider.

"Je weet het niet met Vince Gilligan (medebedenker Breaking Bad en Better Call Saul, red.) Hij zei dat Breaking Bad vijf jaar, dus vijf seizoenen zou krijgen. Maar uiteindelijk werden het er, met de finale erbij, zes", aldus Esposito, die in de serie het personage Gustavo (Gus) Fring speelt.

"Better Call Saul krijgt zes seizoenen", zegt Esposito beslist. "Het lijkt erop dat dit de comfortabele manier zal zijn om de serie af te ronden."

De uitspraken van Esposito staan niet haaks op die van de programmamakers. De andere medebedenker van de serie, Peter Gould, gaf eerder in gesprek met The Hollywood Reporter namelijk aan dat hij pas na het vijfde seizoen zou weten hoe hij de serie zal moeten afronden.

Vijfde seizoen pas in 2020 op televisie

Op dit moment zijn de opnames voor het vijfde seizoen van Better Call Saul bezig. Die reeks zal pas op zijn vroegst begin 2020 te zien zijn.

In Better Call Saul staat de transformatie van de min of meer rechtschapen advocaat Jimmy McGill naar de louche Saul Goodman centraal. De gebeurtenissen spelen zich enkele jaren voor het begin van Breaking Bad af en laten zien hoe McGill steeds meer in het criminele circuit verstrikt raakt en uiteindelijk de belangen van de hoofdpersonen uit Breaking Bad zal behartigen.