De toneel- en televisieacteur Gaston van Erven is vrijdag op 75-jarige leeftijd in zijn woonplaats Den Haag plotseling overleden, heeft zijn familie zondag laten weten.

De in Goirle geboren Van Erven speelde lange tijd bij de Haagse Comedie en het latere Het Nationale Toneel, destijds de huisbespelers van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Hij was onder meer in tal van klassiekers te zien. Ook was hij verbonden aan het Groot Limburgs Toneel. Een breder publiek zag hem op de Nederlandse en Belgische televisie.

Eind jaren tachtig was Van Erven in de tv-hit Medisch Centrum West te zien als de sjoemelende ziekenhuisbaas Walter de Bak. Begin jaren negentig speelde hij meneer Veenstra in Vrienden voor het Leven. Met dit ensemble won hij de Televizier-Ring. Medio jaren negentig verscheen hij in Onderweg naar Morgen als Jan Reitsema.

Zijn laatste rol was die van burgemeester in de televisiefilm Nooit te oud. Deze in 2013 uitgezonden speelfilm voor Omroep MAX gaat over ouderen in een zorgcentrum.

Edmond Classen, Gaston van Erven, Mary Lou van Steenis, Peter Lusse en Maria Stiegelis in Vrienden voor het leven. (Foto: ANP)