Volgens Erik de Vogel is de balans tussen jonge en oudere personages in Goede Tijden, Slechte Tijden een beetje zoekgeraakt. "Toen de serie begon, ging het om de jongere garde die zich afzette tegen de volwassenen en daardoor volwassenheid vond", zegt de acteur tegen NU.nl.

"De serie gaat nu meer over de spanning onder de jeugd zelf. Misschien omdat er aanwas is van kijkers die jonger zijn en dat juist spannend vinden. Dat is vast onderzocht."

Vrijdag wordt de zesduizendste aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden uitgezonden en de serie mag volgend jaar zijn dertigste verjaardag vieren. Sinds 1995 vertolkt De Vogel het personage Ludo Sanders.

'Geen enkele acteur is groter dan de serie'

Hoewel de serie voor een groot deel leunt op de verhaallijn van Ludo en diens knipperlichtrelatie met Janine Elschot (gespeeld door Vogels echtgenote Caroline de Bruijn), voelt de 57-jarige De Vogel zich niet verheven boven zijn collega's.

"Geen enkele acteur is groter dan de serie. Als je niet bereid bent voor elkaar te lopen, verlies je elke wedstrijd. Wij nemen elke dag een aflevering van 22 minuten op. Dat is razend veel. Om dat dertig jaar vol te houden, moet je de bereidheid hebben om extra meters voor een ander te maken", aldus De Vogel.

"Op een bepaalde tijd gaat 's avonds letterlijk de stekker eruit in de studio, dan kan er niet meer opgenomen worden. Soms loop je achter op schema en dan moet je met zijn allen een tandje bijzetten. Mensen zijn op dat moment vaak moe, ze breken hun reserves aan. Maar opeens ontstaat er een prachtige vorm van concentratie. Het kan niet anders, het moet. Die effectiviteit (waarmee gespeeld wordt, red.) vind ik het allermooiste en is ook een van de redenen waarom ik het na al die jaren nog zo leuk vind."