Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout, bekend als het komische duo Rundfunk, werken aan een komische speelfilm. Dat maken de acteurs woensdag bekend op Instagram.

De komedie, die de werktitel Wachterjachter heeft gekregen, moet zich af gaan spelen op een camping. Van Kalmthout en Van de Velde spelen zelf de hoofdrollen. De opnames gaan in de zomer van start.

Op de website van het Filmfonds is te lezen dat het verhaal van de film over een jonge campingbaas gaat die een uitgeleefde ex-wereldster als gast krijgt. Wanneer die op de vlucht blijkt te zijn voor criminelen, moeten de twee er alles aan doen om de camping te redden. Net als bij de populaire Rundfunk-serie wordt het scenario van de film geschreven door Van Kalmthout en Van de Velde, met Rob Lücker als regisseur.

Van de Velde en Van Kalmthout werden in 2015 populair door hun absurdistische sketchshow Rundfunk, onderdeel van 3Lab. De serie, die zich afspeelde op een middelbare school en bijrollen had van onder anderen Pierre Bokma en Kees Hulst, kreeg in 2016 een tweede en laatste seizoen.

In het seizoen 2017-2018 volgde de theatershow Wachtstumsschmerzen, waarmee het duo de cabaretprijs Neerlands Hoop kreeg. De jury prees het programma van het tweetal als "een verademing, met cabaret dat de grenzen oprekt én er prettig ver overheen gaat". In oktober starten de try-outs voor hun tweede theatervoorstelling.