Junkie XL gaat de soundtrack maken voor Terminator: Dark Fate. De Nederlandse muzikant, wiens echte naam Tom Holkenborg is, laat aan The Hollywood Reporter weten verheugd te zijn met de opdracht.

"Ik vind het geweldig om weer samen met Tim aan een nieuw project te werken", zegt Holkenborg over Tim Miller, de regisseur van de film. De twee werkten in 2016 al eerder samen aan de film Deadpool.

Regisseur James Cameron, een van de bedenkers van de populaire filmreeks, zal terugkeren als producer. Cameron werkte voor het laatst mee in 1991, bij de film Terminator 2: Judgment Day.

"De oorspronkelijke Terminators zijn zulke iconische films en met James als producer en Tim als regisseur hebben we een ongelooflijk dreamteam. Het zal fantastisch zijn om deel uit te maken van deze film", aldus de componist.

Arnold Schwarzenegger keert wederom terug in de hoofdrol. Ook actrice Linda Hamilton is te zien, zij speelde voor het laatst mee in de Terminator-filmT2.

Holkenborg maakte eerder al soundtracks voor de films Mad Max: Fury Road, Batman v Superman: Dawn of Justice, The Dark Tower, Tomb Raider en Alita: Battle Angel.

Naast zijn carrière als filmcomponist scoorde Holkenborg hits met onder andere A Little Less Conversation en Saturday Teenage Kick.