Elke week worden nieuwe titels toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Deze titels verschenen afgelopen week op de streamingdienst.

Series

The Order
Deze serie ligt in de lijn van True Blood, The Vampire Diaries en Chilling Adventures Of Sabrina. Jack Morton (Jake Manley) treedt toe tot een mysterieuze tovenaarsclub die verwikkeld blijkt te zijn in een dodelijke strijd met gevaarlijke weerwolven.

After Life
Nadat zijn vrouw is overleden, heeft Tony (Ricky Gervais) genoeg van het leven. Omdat hij te laf is om zelfmoord te plegen, gedraagt hij zich zo vervelend mogelijk tegen iedereen, om het leven 'terug te pakken'. Deze tactiek werkt minder goed dan hij hoopt: zijn vrienden en collega's proberen hem alsnog uit de put te helpen.

Lees bij Superguide meer over welke series je echt moet zien, en welke niet.

Films

Onze Jongens
Het Nederlandse antwoord op films als The Full Monty en Magic Mike. Jim Bakkum en Martijn Fischer zetten hun killer body's aan het werk, om hun bouwbedrijf te redden. Dat werkt zó goed dat strippen hun belangrijkste baan wordt. De verleidingen van de glitteroptredens stellen de vriendschap hevig op de proef. Van regisseur Johan Nijenhuis verschijnt ook de romantische komedie Rokjesdag.

De Tweeling
Dit oorlogsdrama werd gebaseerd op het beroemde boek van Tessa de Loo. Tweeling Lotte (Thekla Reuten) en Anna (Nadja Uhl) Bamberg groeien gescheiden op; één in Duitsland en de ander in Nederland. De Tweede Wereldoorlog slaat een diepe kloof tussen de zussen, als Anna trouwt met een SS'er, en Lottes verloofde wordt geëxecuteerd. De Tweeling werd in 2004 genomineerd voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

The Zookeeper's Wife
Ook een oorlogsdrama, ditmaal vanuit Amerikaans perspectief. Tijdens de Tweede Wereldoorlog proberen Antonina (Jessica Chastain) en Jan (Johan Heldenbergh) Zabinski voortvluchtige Joden te verstoppen in de dierentuin van Warschau.

Koning van Katoren
In deze Nederlandstalige miljoenenproductie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Terlouw, reizen Stach (Mingus Dagelet) en Kim (Abbey Hoes) langs verschillende fantasievolle steden, waarin ze gevaarlijke opdrachten uit moeten voeren.

Mees Kees
Twee titels uit de populaire Mees Kees-reeks werden onlangs toegevoegd aan het Netflix-aanbod. In Mees Kees op Kamp, nummer twee uit de serie, speelde Willem Voogd de titelrol. Voor het vierde en nieuwste deel Mees Kees Langs de Lijn nam Leendert de Ridder die rol voor zijn rekening.

Lees bij Superguide meer over welke films je echt moet zien.

Documentaire

F1 Drive To Survive

Dankzij Max Verstappen telt Nederland weer helemaal mee als het om Formule 1-racen gaat. Netflix kwam met de tiendelige documentairereeks F1 Drive To Survive, waarin we het Limburgse megatalent naast zijn concurrenten aan het werk zien. De documentairereeks werd gemaakt door James Gay-Reese, die eerder prijswinnende documentaires maakte over Ayrton Senna, Oasis, Amy Winehouse én kunstenaar Banksy.

Lees bij Superguide meer over welke documentaires je echt moet zien.