De Nederlandse cinematograaf Hoyte van Hoytema zal opnieuw meewerken aan een film van de bekroonde regisseur Christopher Nolan. De twee werkten ook samen in Nolans vorige projecten Dunkirk en Interstellar.

Volgens Production Weekly zullen Nolan, Van Hoytema en hun collega's komende juni beginnen met filmen. Er zijn nog geen plotdetails bekend van de nieuwe film, die in juli 2020 in première zal gaan.

Het project wordt omschreven als een "romantische thriller die een kruising is van North by Northwest (een mysteriefilm van Alfred Hitchcock, red.) en Inception (Nolans thriller met Leonardo DiCaprio uit 2010)".

Nolan liet eerder weten van de film een "unieke kijkervaring" te willen maken, net zoals het geval was bij het voor een Oscar genomineerde Dunkirk. De oorlogsfilm werd uitsluitend geschoten met IMAX-camera's zodat de film kan worden vertoond in het grootste filmformaat.

De Brit Nolan brak in 2000 door met de thriller Memento en maakte later onder meer de Dark Knight-trilogie en Inception. De Tweede Wereldoorlog-film Dunkirk werd genomineerd voor acht Oscars. Daarvan werden er uiteindelijk drie verzilverd.