HBO heeft dinsdag de eerste beelden gedeeld van het achtste en laatste seizoen van de populaire serie Game of Thrones, waarin onder anderen de Nederlandse actrice Carice van Houten een rol heeft.

In de video zijn onder meer beelden te zien van een gevecht dat de langste aaneengesloten vechtscène uit de televisiegeschiedenis zou zijn. De opnames van deze scène duurden 55 dagen.

Het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones zal vanaf 14 april 2019 worden uitgezonden in de Verenigde Staten. In Nederland is de start van het seizoen een dag later te zien.

Eerder was al bekendgemaakt dat de laatste reeks in de serie zes afleveringen zal bevatten. Naar de laatste aflevering van het zevende seizoen keken 16,5 miljoen mensen. Ziggo zendt de laatste reeks in Nederland uit.

De makers van Game of Thrones lieten eerder weten dat ze meerdere scenario's voor de finale van de serie filmen, omdat ze niet willen dat het voor de makers en acteurs duidelijk is hoe de serie eindigt.

Ook de hoofdrolspelers van de succesvolle serie die in 2011 startte, weten niet wat er met hun personages gaat gebeuren. De cast zal naar de laatste aflevering moeten kijken om te zien welk scenario is gekozen.

Bekijk hier de trailer van seizoen 8 van Game of Thrones
123
Bekijk hier de trailer van seizoen 8 van Game of Thrones