Slappe rom-kom met Jennifer Lopez speelt zwaar leentjebuur bij Meet the Parents.

Bekijk trailer: Modem/ Breedband

Jennifer Lopez' prille acteercarrière kreeg eind jaren negentig stevige proprties met sterke rollen in Selena, U-Turn en vooral Out of Sight. Maar sinds ze zich J.Lo noemde is het echter snel bergafwaarts gegaan met haar filmrollen. The Wedding Planner was een vlak niemendalletje, Enough en Angel Eyes tamelijk bespottelijk, en over Gigli zullen we maar niet beginnen.

Na de rampzalige ontvangst van die film met haar toenmalige geliefde Ben Affleck werd Lopez' rol in Jersey Girl, ook al naast Affleck, drastisch teruggesneden. En in Maid in Manhattan wilde de diva het publiek doen geloven dat ze een simpel kamermeisje was.

Dog walker

Monster in Law gaat ook al van zo'n wereldvreemde veronderstelling uit: J.Lo kan geen vriendje vinden. De brave dog walker Charlotte (J.Lo op zijn Sandra Bullocks) heeft de hoop op een leuke vent al opgegeven wanneer ze letterlijk op een knappe vent botst, Kevin Fields, een arts nog wel (Michael Vartan, uit Alias). Van het een komt het ander, van een afspraakje komt al snel een verloving.

Charlotte moet alleen nog kennis maken met haar schoonmoeder, Viola (Jane Fonda). Deze beroemde talkshow-host is net aan de kant gezet voor een jong ding en zit niet bepaald te wachten op een schoondochter die honden uitlaat. Monster in Law speelt vervolgens opzichtig leentjebuur bij Meet the Parents: de eens zo romantische verloofde neemt zijn moeder in huis en vervolgens zelf de kuierlatten, waarop Charlotte met haar schoonmoeder zit opgescheept. Je zou voor minder de verloving verbreken.

Meet the Monster

Fonda, vijftien jaar terug voor het laatst te zien naast Robert de Niro in de draak Stanley & Iris, doet een overdreven poging De Niro's rol in Meet the Parents naar de kroon te steken, maar blijft steken in hysterie die allesbehalve hilarisch is.

Het is alsof je je moeder dronken ziet op een feestje, zo pijnlijk gênant ogen de strapatsen van 'schoonmonster' Jane Fonda. Jennifers poging Sandra Bullock te imiteren pakt net iets beter uit, maar is net zo vruchteloos. Nee, vergeleken met dit Monster was de eerdere Meet the Parents-rip off van dit jaar, Guess Who een originele dijenkletser.

Het Parool: "geen enkel originele invalshoek (..) een op alle fronten mislukte komedie"
De Volkskrant: "een echt kookpunt weet de familieruzie in deze komedie niet te bereiken"
In 40 zalen