Vrijdag 12 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Queen en Adam Lambert geven optreden tijdens Oscar-uitreiking

De rockband Queen zal tijdens de komende Oscar-uitreiking een optreden geven. Aanleiding hiervoor zijn de vele nominaties die de film Bohemian Rhapsody heeft ontvangen, de film over Queen en leadzanger Freddie Mercury.
Door NU.nl

Queen treedt op in de huidige bezetting, kondigt The Academy, de organisatie achter het jaarlijkse prijzengala, maandag aan op Twitter. Gitarist Brian May, drummer Roger Taylor en zanger Adam Lambert zullen het optreden verzorgen.

De Britse rockband treedt sinds 2009 op met Lambert als zanger. Die samenwerking kwam tot stand toen Queen meewerkte aan de American Idol-finale waaraan Lambert meedeed.

De band en de zanger gaven wereldwijd al meer dan 150 concerten. Queen speelde in deze bezetting twee keer in de Ziggo Dome: in 2015 en in 2017.

Bohemian Rhapsody maakt kans op in totaal vijf Oscars, onder meer die voor de beste film en beste mannelijke hoofdrol. De uitreiking vindt komende zondag plaats.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.
Beeld uit video: Rami Malek als Freddie Mercury in trailer Bohemian Raphsody1:34
Afspelen knop

Rami Malek als Freddie Mercury in trailer Bohemian Raphsody

Rami Malek als Freddie Mercury in trailer Bohemian Raphsody

nujij commentLees 17 reacties

Lees meer over:

OscarsQueenMuziekFilms & SeriesEntertainment

Aanbevolen artikelen