De films Eighth Grade en Can You Ever Forgive Me? zijn zondag als winnaars uit de bus gekomen bij de uitreiking van de Writers Guild of America Awards, de prijzen van de scenaristenvakbond voor de beste scripts.

De overwinning voor Eighth Grade is opvallend, omdat het script over het dertienjarige buitenbeentje Kayla niet is genomineerd voor een Oscar. De film versloeg bij de WGA-awards Oscar-kanshebbers Green Book, Roma en Vice. Het is niet voor het eerst dat een film die niet in aanmerking komt voor een Academy Award wel de vakbondsprijs voor beste originele script wint. In 2003 overkwam Michael Moore hetzelfde met het scenario van Bowling for Columbine.

Can You Ever Forgive Me?, over briefvervalser Lee Israel, won in de categorie beste bewerkte scenario. Het script van de film is gebaseerd op de memoires van de schrijfster zelf. De film maakt volgende week kans op een Oscar voor het script. Ook hoofdrolspelers Melissa McCarthy en Richard E. Grant zijn genomineerd voor een Academy Award.

In de televisiecategorieën gingen The Americans en The Marvelous Mrs. Maisel ervandoor met de prijzen voor beste drama en beste comedy. Barry won de award voor beste nieuwe televisieserie.