De Nederlandse film Mijn bijzondere week met Tess is op het filmfestival van Berlijn in de prijzen gevallen. Regisseur Steven Wouterlood kreeg de 'Special Mention by the International Jury of the Competition Generation KPlus' voor zijn eerste lange speelfilm.

De jury noemt de film “een uniek verhaal dat zeer tactvol vertelt over sterfelijkheid en het omgaan met verlies”. Verder zijn er lovende woorden voor de verhaallijn. Die zit vol met onverwachte gebeurtenissen en humor. “Dat maakt de film geschikt voor alle leeftijden”, aldus de jury.

Voor regisseur Wouterlood is de prijs “een enorme eer”. “Een betere première van onze film had ik niet durven dromen”, zegt hij.

Mijn bijzondere week met Tess is vanaf oktober in ons land te zien. De film gaat over een jongen die bang is om als enige van zijn familie over te blijven. Tijdens een vakantie begint hij met een zelfbedachte 'alleenheidstraining'. Als hij Tess ontmoet, leert hij dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten.