Aardige animatiefilm over een jonge onderzoeker

De eerste computer-animatiefilms (Toy Story, A Bug's Life, Shrek) staken vooral zo af bij traditionele tekenfilms omdat ze tegendraadser waren. Bij een nieuwe techniek kwam ook een ander soort humor kijken, ongetwijfeld omdat de makers veel jonger waren én graag de draak staken met de brave tradionele tekenaars - met Shrek als schoolvoorbeeld. De kloof wordt echter gedicht, want waar Lilo & Stitch voor een 'gewone' tekenfilm redelijk rebels was bewijst Jimmy Neutron dat ook computeranimatie heel braaf kan zijn.

Nerd

Jimmy Neutron is de naam van het
wonderkind

Maar goed, op een dag blijken alle ouders door buitenaardse wezens te zijn ontvoerd. Eerst is dat reden voor een met snoep overgoten feest, maar als alle kinderen misselijk zijn van het vele snoep en moe van het te laat naar bed gaan vragen ze Jimmy Neutron om raad. En wonderkind Jimmy bouwt in een handomdraai een raket waarmee de hele school naar de planeet des onheils kan afreizen.

Bij de gezinshereniging met de ouders ligt de duimendikke moraal op de loer, maar dat zal kinderen niet deren. Die zullen (ook in de prima Nederlandse versie) genieten van deze getekende variant van Spy Kids, die bovendien bol staat van de vrolijke liedjes.