Studio Fox werkt aan twee nieuwe versies van hitserie 24. Het hoofdpersonage werd in de oorspronkelijke serie, die negen seizoenen liep, vertolkt door Kiefer Sutherland.

Volgens Deadline gaat het om een rechtbankthriller volgens het 'realtime'-concept van 24 en een prequel, die vertelt over de jonge jaren van hoofdpersoon Jack Bauer.

De beide series worden ontwikkeld door producenten Howard Gordon en Joel Surnow, die ook aan de oorspronkelijke reeks meewerkten. Het duurt nog zeker een jaar voordat de pilot van beide series klaar is.

24, dat tussen 2001 en 2014 werd uitgezonden, trok miljoenen kijkers en won tientallen prijzen, waaronder twee Golden Globes en twee Emmy's. Er werd lange tijd gepraat over een bioscoopversie die zou vertellen wat er met Bauer was gebeurd nadat hij in het laatste seizoen verdween. Door problemen met het script en de financiering kwam dit project nooit van de grond.

Er volgde wel een spin-off, 24: Legacy, met een andere hoofdrolspeler. Deze reeks werd ondanks goede recensies na één seizoen stopgezet.