De Nederlandse regisseur Diederik van Rooijen gaat een televisieserie maken met de wereldberoemde producent Joel Silver.

Van Rooijen, vooral bekend als geestelijk vader van de hitserie Penoza, deelde het nieuws woensdag op Instagram.

Van Rooijen plaatste een foto van een vitrine met daarin attributen uit Die Hard, een van de meest iconische titels uit de catalogus van Silver. De actiefilm uit 1988, over een agent uit New York die een gijzeling in een wolkenkrabber in Los Angeles probeert te stoppen, betekende eind jaren tachtig de grote doorbraak van acteur Bruce Willis.

"Silver Pictures. Ik groeide op met hun films, nu maak ik een serie met ze! Ongelooflijk", schrijft Van Rooijen bij de foto.

Behalve van Die Hard is Silver ook bekend van onder meer de Lethal Weapon-reeks en de trilogie The Matrix.

Het is nog onduidelijk bij wat voor project Van Rooijen en Silver betrokken zijn.

Regisseur Diederik van Rooijen wil Penoza met film 'episch einde' geven
171
Regisseur Diederik van Rooijen wil Penoza met film 'episch einde' geven

Horrorfilm brengt bijna 40 miljoen op

Van Rooijen woont en werkt inmiddels twee jaar in Los Angeles. Hij debuteerde daar vorig jaar met de horrorfilm The Possession of Hannah Grace, die bijna 40 miljoen dollar opbracht.

De Nederlandse regisseur is dit voorjaar even terug in Nederland om de langverwachte afsluitende bioscoopfilm van Penoza te maken. Deze film is vanaf eind november in de Nederlandse bioscopen te zien.

De details over het verhaal van de film zijn nog onbekend, maar Van Rooijen heeft laten weten dat alle acteurs uit de serie die ze wilden vragen daadwerkelijk terugkeren in de film.

Penoza gaat over Carmen van Walraven (Monic Hendrickx), die na de plotselinge dood van haar man (Thomas Acda) gedwongen wordt zijn rol in het criminele circuit over te nemen.

Het slot van het laatste seizoen liet de fans in het ongewisse over het lot van Van Walraven.