De Britse muzikant en acteur Johnny Flynn (35) gaat de rol van David Bowie spelen in de biografische film Stardust. De film gaat over de opkomst van de superster begin jaren zeventig met zijn eerste bezoek aan de Verenigde Staten in 1971, de reis die de inspiratie vormde voor het ontstaan van zijn iconische alter ego Ziggy Stardust.

De opnames staan gepland voor juni van dit jaar, schrijft Variety. Wanneer de film uitkomt, is nog niet bekend.

Jena Malone (Hunger Games: Catching Fire) en Marc Maron (Glow) zullen de andere hoofdrollen spelen. Malone speelt Bowies echtgenote Angie en Maron vertolkt de rol van platenmaatschappijpublicist.

Volgens Duncan Jones, de zoon van Bowie, zal in de film geen muziek van zijn vader gebruikt worden. De reden is volgens Jones dat de rechthebbenden al hun medewerking hebben toegezegd aan een animatiefilm waarin muziek van Bowie zit.

Bowie is niet de enige superster over wie een biografische film gemaakt wordt. Ook over de Canadese zangeres Céline Dion is in Frankrijk een biografische film in de maak en dit jaar verschijnt Rocketman, over de Britse zanger Elton John.

Flynn is bekend van zijn rol in de Netflix-serie Lovesick en de National Geographic-serie Genius, waarin hij een jonge Albert Einstein speelde. Hij is momenteel te zien in de serie Vanity Fair, die op Amazon wordt uitgezonden.