Er is een film in de maak over het leven van Céline Dion. De Canadese zangeres heeft haar toestemming gegeven voor het maken van de film The Power Of Love, waarin te zien is hoe ze opgroeide in de Canadese stad Quebec en uitgroeide tot een wereldster.

De vijftigjarige Dion en haar platenmaatschappij hebben eveneens toegezegd dat haar muziek gebruikt mag worden, waaronder de hits My Heart Will Go On, All By Myself en I'm Alive. Dit melden meerdere Amerikaanse media, waaronder Variety.

In de film, die eind 2020 uitkomt, zal voornamelijk Frans gesproken worden. The Power of Love wordt geregisseerd door de Française Valerie Lemercier. Zij neemt tevens de rol van Dion voor haar rekening.

Ook de relatie met manager René Angélil, met wie Dion later trouwde en kinderen kreeg, komt aan bod. Het overlijden van Angélil in 2016 en de manier hoe de zangeres met deze klap omging, was voor Lemercier de inspiratie om tot de film te komen.

"Ze toonde toen zo veel veerkracht, dat raakte me. Ik ben daarna van alles gaan lezen en bekijken dat ik over hen tegenkwam. Zo leerde ik meer over de kracht van hun liefde, hun gevoel voor humor en de band met haar moeder Thérèse", aldus Lemercier.

Céline Dion neemt afscheid van echtgenoot
Céline Dion neemt afscheid van echtgenoot