De moordzuchtige pop Chucky uit de succesvolle filmreeks Child's Play krijgt zijn eigen televisieserie.

Zender Syfy werkt na zeven speelfilms en een reboot aan een televisiereeks over de roodharige kwelgeest, schrijft The Wrap dinsdag.

De serie gaat Chucky heten en wordt geproduceerd door Don Mancini en David Kirschner, het duo dat al dertig jaar tekent voor de films. Volgens de makers zal de serie "een unieke nieuwe kijk op Chucky bieden en de mythologie van de films uitbouwen en uitdiepen". Het is nog niet bekend welke acteurs in de serie gaan spelen.

De reboot van de horrorreeks gaat in juni in première. Het gaat om een remake van de iconische film over een seriemoordenaar die op zijn sterfbed zijn geest overdraagt aan de simpele pop Chucky.

Aubrey Plaza speelt hoofdrol in Child's Play

De hoofdrol in de nieuwe Child's Play wordt gespeeld door actrice Aubrey Plaza, bekend van Parks and Recreation. De oorspronkelijke film kwam uit in 1988. Chucky verwierf al snel een plek in de lijst met bekendste horrorpersonages aller tijden.

Er verschenen tot nu toe zes vervolgen, met wisselend succes. Na een aantal, volgens critici en fans te komische, delen keerde geestelijk vader Don Mancini met deel zes en zeven weer terug naar de ouderwetse spanning. Dit leidde tot positieve kritieken voor Curse of Chucky (2013) en Cult of Chucky (2017).