De speelfilm die de Belgische regisseur Michaël Roskam had aangekondigd over het leven van de Nederlandse actrice Sylvia Kristel wordt een miniserie. De hoofdrol zal nog steeds worden vertolkt door Sylvia Hoeks.

Het is nog niet duidelijk wanneer de miniserie exact gedraaid wordt. Roskam, die internationaal doorbrak met het drama Rundskop, werkt in Hollywood ook een aan film over het controversiële militaire bedrijf Blackwater.

Het scenario van de serie wordt momenteel voltooid door schrijver Dimitri Verhulst (De Helaasheid der Dingen). Het is nog niet duidelijk welke van de twee producties als eerste wordt gedraaid door Roskam.

"Dat zal ook afhangen van de agenda's van de acteurs", aldus een woordvoerder van Savage Film na berichtgeving in De Standaard.

Kristel succesvol met erotische filmreeks Emmanuelle

Kristel maakte furore met haar rol als Emmanuelle in de gelijknamige negendelige erotische filmreeks. In 1978 speelde ze mee in de Nederlandse film Pastorale 1943 van Wim Verstappen. Later was de actrice te zien in diverse Amerikaanse films, zoals Concorde-Airport (1979), The Nude Bomb (1980) en Private Lessons (1981).

De nog titelloze serie, die zal worden opgenomen in Frankrijk, België en Los Angeles, focust vooral op Kristels leven in de jaren tachtig en negentig, toen de actrice het moeilijk vond haar enorme succes met de Emmanuelle-films te evenaren.

Na haar alcohol- en drugsverslavingen, waar ze nooit een geheim van maakte, overleed Kristel in 2012 op zestigjarige leeftijd aan slokdarmkanker.