De film Bohemian Rhapsody maakt geen kans meer genomineerd te worden voor een GLAAD Media Award, omdat de regisseur Bryan Singer wordt beschuldigd van seksueel misbruik.

De GLAAD Media Awards worden ieder jaar uitgereikt aan makers van film, televisie en andere media die leden van de lhbt-gemeenschap op een positieve manier hebben neergezet.

Bohemian Rhapsody, over het leven van de biseksuele zanger van Queen Freddie Mercury, stond op de lijst van gegadigden voor een nominatie. De film is nu geschrapt vanwege de beschuldigingen aan het adres van Singer.

De regisseur is in de afgelopen vijf jaar meerdere keren beschuldigd van misbruik van minderjarige jongens of pogingen daartoe.

Afgelopen week publiceerde The Atlantic een verhaal waarin nog eens vier mannen stellen dat Singer zich aan hen heeft vergrepen toen ze minderjarig waren. De regisseur ontkent en beschuldigde de auteur van het artikel van homofobie.

Ook dat schoot GLAAD in het verkeerde keelgat. "In Singers reactie gebruikt hij homofobie om de aandacht af te leiden van seksueel misbruik, GLAAD roept media en de filmwereld op om niet te vergeten in eerste plaats aan de slachtoffers van misbruik te denken", liet de organisatie aan The Hollywood Reporter weten.