Het gezaghebbende Amerikaanse entertainmentblad Variety heeft de Nederlandse regisseur Steven Wouterlood als een van de tien grootste talenten van dit jaar uitgeroepen. Wouterlood is volgens het tijdschrift een van de tien Europese regisseurs die in 2019 definitief internationaal gaan doorbreken. 

Het blad publiceert het lijstje elk jaar voorafgaand aan het festival van Berlijn.

De nieuwste film van Wouterlood, Mijn bijzonder rare week met Tess, beleeft de wereldpremière op het festival van Berlijn en is geselecteerd voor het prestigieuze New York International Children's Film Festival dat vlak daarna plaatsvindt.

De film, met Julian Ras en Jennifer Hoffman in hoofdrollen, vertelt over de jonge Sam die bang is als nakomertje altijd alleen te blijven. Tijdens een vakantie op Terschelling besluit hij de zelfverzonnen 'alleenheidstraining' te gaan doen. Door een toevallige ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, ziet hij echter in dat je je familie juist moet koesteren.

Wouterlood en zijn producent Joram Willink wonnen twee jaar geleden een Emmy Award voor hun korte film Alles Stroomt. Distributeur September Film brengt Mijn bijzonder rare week met Tess dit najaar uit in de Nederlandse bioscopen.