De zeventienjarige actrice Rachel Zegler, die nog op school zit, is door Steven Spielberg gecast voor de rol van Maria in Spielbergs remake van West Side Story.

Voor de twee belangrijkste bijrollen van Anita en Shark-leden Bernardo en Chino koos Spielberg voor Broadway-acteurs. Ariana DeBose speelt Anita en David Alvarez is gekozen als Bernardo, meldt Deadline. Josh Andrés Rivera gaat de rol van Chino vertolken. Eerder werd al bekend dat Ansel Elgort in de huid van Tony kruipt.

In totaal meldden zich meer dan 30.000 mensen om auditie te doen voor de film. Spielberg en zijn producententeam wilden voor de rollen van de Puerto Ricaanse immigranten daadwerkelijk acteurs van Latijns-Amerikaanse komaf vinden.

Ook Rita Moreno is te zien in West Side Story. De 87-jarige actrice speelde in het origineel uit 1961 de rol van Anita. Nu zal zij te zien zijn als Valentina, een vrouwelijk personage dat de rol van Doc, de eigenaar van een lokale buurtsuper, vervangt. Moreno is ook een van de producenten van de film.

West Side Story is een eigentijdse bewerking van het verhaal van Romeo en Julia. De musical vertelt over twee jonge mensen uit rivaliserende bendes, Tony en Maria, die verliefd op elkaar worden.

Het stuk, dat in 1957 voor het eerst werd opgevoerd op Broadway, ontving destijds zes Tony-nominaties. De film die in 1961 volgde en waarin Richard Beymer en Natalie Wood de hoofdrollen speelden, won tien Oscars. De opnames van de remake gaan deze zomer van start.